Paard verkopen? Hier moet je op letten

HorseDeals december 21, 2017 Geen reacties

Moet jij om één of andere reden afscheid nemen van je geliefde paard of pony? Of verkoop je regelmatig paarden of pony’s? Hier zijn alvast een aantal tips die je kunnen helpen bij het verkopen van je paard of pony.

Bereid je goed voor

Voorbereiding is het halve werk. Daarom is het belangrijk je goed voor te bereiden voor je je paard verkoopt. Hier enkele punten waarop je je kan voorbereiden.

1. Papierwerk

Voor veel mensen niet meteen het leukste werk, maar het is wel zeer belangrijk. Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt. Afstamming, inentingen en als dit er toe doet ook de resultaten. Zo kan de toekomstige eigenaar zien dat alles in orde is en eventueel de prestaties bekijken.

Ook op voorhand een contract opmaken kan handig zijn. In een basiscontract staan meestal de gegevens van paard en eigenaar, afgesproken prijs en verkoopdatum. Ook andere optionele zaken zoals manier van betalen kunnen hierop vermeld worden. Als je niet veel kent van contracten opmaken kan je best eens informeren bij iemand die er wel iets van kent.

2. Prijs

Iedereen heeft wel een prijs voor zijn of haar paard in gedachten. Het is belangrijk dat je 2 prijzen in je hoofd hebt. Als eerste de verkoopsprijs; deze is de prijs die je zegt aan je koper. Als tweede moet je een minimumprijs in je hoofd hebben waar je niet ondergaat. Bedenk deze op voorhand en bespreek deze eventueel met een kenner, en hou je er aan.

3. Uitstraling van je paard

Zorg ervoor dat je paard er goed uitziet bij de verkoop. Proper gepoetst en eventueel geschoren; verzorgde manen en staart; en niet te dik of te mager. De eerste indruk is immers belangrijk. Ook een bezoek van de hoefsmid kan geen kwaad.

Te koop zetten

Er zijn verschillende manieren om je paard te koop te zetten. Via een handelaar, affiches op een stalling of manege, maar zeker ook op zoekertjessites. Wij bij HorseDeals.be hebben verschillende categorieën voor paarden waar je ook verschillende kenmerken kan ingeven.


Zoekertje plaatsen? Klik rechts bovenaan op “plaats zoekertje” en je bent vertrokken!


Zorg voor duidelijke foto’s en eventueel een video. Ook een duidelijke beschrijving kan helpen voor een goede verkoop. Wees al eerlijk, want als de koper tijdens het bezoek eventuele gebreken nog moet ontdekken, kom je niet bepaald betrouwbaar over.

Als er een koper reageert, wacht dan niet te lang. Reageer zo snel mogelijk en beantwoord al zijn vragen eerlijk.

Een extra tip: Het zoekertje delen op Facebook of andere sociale media helpt heel erg.

Bij de verkoop zelf

Ook bij de verkoop zelf zijn er enkele punten waar je op moet letten.

1. Vertel alles wat de koper moet weten

Wees eerlijk over je paard en vertel alles wat je er over weet. Ook voor dat de koper er op stapt kan je best vertellen dat er eventuele moeilijkheden zijn.

2. Maak duidelijke afspraken

Als er over verkoop wordt gesproken, maak dan goede afspraken. Komt het paard op proef? Wordt er een voorschot gegeven? Zorg dat er duidelijkheid is voor beide partijen.

Als je je paard achteraf nog wil gaan bezoeken, vraag dan of ze dat eventueel nog zien zitten. Kortom, bespreek alles goed.

Conclusie

Bereidt je goed voor, bespreek alles goed en maak duidelijke afspraken.

En plaats je zoekertje op HorseDeals.be, gewoon rechts bovenaan klikken op “plaats zoekertje”!

 

 

 

Categories : Blog
Tags :